Marina Ovszjannyikova, az orosz hiradóban tüntető tévés nem érzi magát biztonságban

Marina Ovszjannyikova, az orosz hiradóban tüntető tévés nem érzi magát biztonságban

Marina Ovszjannyikova az előre rögzített videójában

Fotó: Twitter.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

30 ezer rubeles büntetést szabott ki egy oroszországi bíróság arra a nőre, aki az orosz állami televízióban egy táblát felmutatva tiltakozott a háború ellen – számolt be a Guardian. Marina Ovszjannyikova szerkesztő a büntetést a portál szerint az előre rögzített videóüzenete miatt kapta, amivel megsértette a tiltakozásra vonatkozó törvényt.

A bírósági ítéletet megkönnyebbüléssel fogadták a barátai, mert egy egész napig tartották fogva, miután elvitték a rendőrök (más források szerint 14 órán át tartott a kihallgatása). Ugyanakkor az élő adás megzavarása miatt miatt még nem vonták felelősségre.

Marina Ovszjannyikova egyebek mellett arról is beszélt a Guardiannek, hogy félti a biztonságát, de egyetlen szavát sem vonná vissza. Arról is beszélt, hogy az utóbbi években egyre nőtt a haragja Oroszország politikai rányvonala miatt. Az Ukrajna ellen indtott háború jelentette számára az utolsó cseppet a pohárban, és úgy döntött, hogy cselekszik.