Egyiptom állítólag tíz nappal a támadás előtt figyelmeztette Izraelt

 Egyiptom állítólag tíz nappal a támadás előtt figyelmeztette Izraelt

Jehijeh Szinvar, a Hamász radikális iszlamista mozgalom gázai vezetője (j) Abbász Kamel vezérőrnagyot, az egyiptomi hírszerzés főnökét fogadja Gázában 2021. május 31-én. (MTI/EPA/Reuters pool/Mohammed Szalem)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sajtóértesülés szerint Abbász Kamel egyiptomi hírszerzési miniszter tíz nappal a Hamász fegyvereseinek támadása előtt figyelmeztette Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hogy „valami rendkívüli, szörnyű támadás” készül Gázából.

A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet egy egyiptomi hírszerzési forrásra hivatkozva azt írta, Netanjahu erre azt felelte, hogy az izraeli hadsereg „nagyon el van foglalva a ciszjordániai terrorcselekményekkel”. Az egyiptomiak szerint az izraeli tábornokok is azt bizonygatták egyiptomi kollégáiknak, hogy a „gázai helyzet, különösen a határ mentén, ellenőrzés alatt áll”. – Figyelmeztettük őket, hogy a helyzet nagyon hamar robbanni fog, és nagyot. De alábecsülték a figyelmeztetéseinket – mondták az egyiptomi hírszerzők. Az izraeli miniszterelnöki hivatal a lap kérdésére úgy válaszolt: „az a jelentés, miszerint figyelmeztetés érkezett a háború kitörése előtt Egyiptomból, téves és hamis”.

Folyamatos tudósításunkat a konfliktusról ITT érheti el.

Címkék: Izrael, Egyiptom