Elkapta a koronavírust az egyik francia miniszter

Elkapta a koronavírust az egyik francia miniszter

Franck Riester francia kulturális miniszter. (Forrás: a miniszter Facebook-oldala.)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Franck Riester kulturális miniszter kabinetje hétfő este közölte, hogy a tárcavezető is megfertőződött az új koronavírussal. A tesztet azért végezték el nála, mert jelentkeztek a tüntetek, de jól van. - írja az ATV az MTI-re hivatkozva.

A 46 éves miniszter a kabinet feltételezése szerint a nemzetgyűlésben kaphatta el a fertőzést, ahol a múlt héten több napot is eltöltött a kulturális bizottsági ülésen, és ahol eddig öt képviselőnek és két alkalmazottnak bizonyult pozitívnak a koronavírus-tesztje. Franck Riester nem került kórházba, az otthonában helyezték karanténba.

A kormány az önkormányzati választások vasárnapi első fordulóját nem tervezi eltörölni, a választókörzetekben kézfertőtlenítő géllel és egészségügyi maszkokkal várják a szavazókat, de az Ifop közvélemény-kutatóintézet március 5-én készült reprezentatív felmérése szerint a franciák 16 százaléka a vírus terjedése miatt biztosan nem fog elmenni voksolni, és további 12 százalék valószínűnek tartja, hogy távol marad a választástól. (atv.hu)