Európa-szerte keményítenek a Covid elleni védekezésen

Európa-szerte keményítenek a Covid elleni védekezésen

Ultraortodox zsidó férfi szalad a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt újabb korlátozások elleni tiltakozáson Jeruzsálemben 2020. július 13-án (Fotó: MTI/AP/Oded Balilty)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sok országban váratlan hirtelenséggel robbant be a koronavírus-járvány második hulláma, ezért szinte mindenhol szigorítanak a járványellenes intézkedéseken - írja az atv.hu.

Nagy-Britanniában a laborítóriumok nehezen tudnak lépést tartani a tesztre jelentkezők áradatával. Ezért gyakoriak a tumultuózus jelenetek, nagyon nehezen lehet tesztre regisztrálni, sokat kell sorban állni, és sok esetben csak a legsúlyosabb eseteket tudják egyelőre tesztelni.

Görögországban több iskolát is be kellett zárni, alig három nappal a megnyitásuk után. Leszboszon minden iskola zárva tart.

Izraelben is bezárnak az iskolák. A kormány döntése értelmében holnaptól az ország újra leáll három hétre, mert másképpen nem élehetséges a járvány féken tartása. Ez különösen azért fájdalmas, mert most kezdődik a zsidó új év, amelyet ünnepségek szoktak kísérni. Most azonban arra kérték a lakosságot, hogy maradjanak otthon.

Mától Madrid környékén is karanténintézkedések várhatók, mert a spanyol esetek harmada a főváros régiójában történik. Franciaországban sem javul a helyzet, a védekezés hangsúlyát az idősotthonokra helyezik. A WHO szerint Európában most jobban dübörög a járvány, mint a tavaszi tetőzés idején. Az országok felében jelentősen, tíz százalékkal nőtt a fertőzöttek száma.