Hivatalosan még el sem kezdődött az olimpia, de már száz felett a fertőzött résztvevők száma

Hivatalosan még el sem kezdődött az olimpia, de már száz felett a fertőzött résztvevők száma

Az olimpiai ötkarika a Japán Olimpiai Bizottság tokiói székháza előtt 2020. március 24-én (Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legújabb jelentés szerint újabb 19 olimpiai résztvevőnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Tokióban. Közülük hárman sportolók, egy az olimpiai faluban lakik (vagyis valószínűleg lakott eddig), számol be a HVG.

Eddig összesen 106, az olimpián részt vevő embernél mutatták ki a fertőzést. Ezen egyáltalán nem lehet csodálkozni, hiszen Tokióban majdnem 2000 fertőzöttet regisztráltak egyetlen nap alatt, ami január óta a legmagasabb szám. Egész japánban majdnem 5000-re emelkedett a napi esetszám, ami több mint ezerrel haladja meg az egy nappal korábbi értéket.

A helyzet súlyosságára jellemző, hogy egyes tisztviselők szerint akár az utolsó pillanatban is lefújhatják az olimpiát. Erre azonban kevés az esély, hiszen a japán kormány azt érzékelteti kommunikációjában, hogy a NOB a jogdíjakról és a szponzorációról szóló szerződéseket lobogtatva sakkban tartja őket, ezért kénytelenek olimpiát rendezni.

Olimpiai híreinket itt találja.