Húszmillió fölött a koronavírus-fertőzöttek száma

Húszmillió fölött a koronavírus-fertőzöttek száma

Fotó: Glix.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A worldometers statisztikai oldal adatai szerint hétfő reggelre meghaladta a húszmilliót a bizonyított koronavírusos-fertőzöttek száma a világon. A pozitív esetek több mint fele három országból van: az Amerikai Egyesült Államokban 5,2 millió esetet tartanak nyilván, Brazíliában kicsivel több mint 3 milliót, míg Indiában 2,2 milliót.

A fertőzésből eddig 12,9 millióan gyógyultak ki, a halálos áldozatok száma 734 ezer. A világ kórházainak intenzív osztályain közel 65 ezer súlyos állapotban lévő fertőzöttet ápolnak – közülük a legtöbben, csaknem 18 ezren az Egyesült Államokban vannak lélegeztetőgépen.

Az elmúlt 24 órában világszerte 220 ezer új pozitív mintára bukkantak, és 4798 ember halt bele a koronavírussal kapcsolatba hozható szövődménybe. Európában enyhül a járvány (13 ezer új eset), míg az amerikai kontinensen továbbra is napi 108 ezer új esetet találnak. Ázsiában vasárnap 85 ezer új fertőzést regisztráltak.

Címkék: koronavírus