Kim Dzsongun elismerte, hogy élelmezési gondokkal küzd az országa

Kim Dzsongun elismerte, hogy élelmezési gondokkal küzd az országa

2018. szeptember 9-én közreadott kép Kim Dzsongun észak-koreai vezetőről az ország alapításának 70. évfordulója alkalmából tartott felvonuláson, Phenjanban (Fotó: MTI/AP/Kin Cheung)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor év végi beszédében ismét elismerte, hogy „élelmiszer-probléma” van az országban – írja a 24.hu a CNN és az észak-koreai állami hírügynökségre hivatkozva. Az összefoglaló szerint Kim Dzsongun beszédében nem részletezte, hogy mekkora mértékű az élelmiszerhiány Észak-Koreában, az élelmezésügyi világszervezet (World Food Organization) azonban súlyos hiányra figyelmeztetett 2021-ben, becsléseik szerint több százezer tonna rizs hiányzott az országból. A helyzetet pedig súlyosbították a fő rizstermelő régióban történt áradások.

Júniusban már a vezető elismerte, hogy az országban „feszült az élelmezési helyzet”. Ugyanebben a hónapban az Egyesült Nemzetek Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) becslése szerint Észak-Koreának körülbelül 860 ezer tonna élelmiszerhiánya volt, ami alig több mint két hónapnyi ellátásra lett volna elegendő.

Címkék: Észak-Korea