Kizuhant egy toronyházból a koronavírus elleni vakcina fejlesztésében is részt vett orosz biológus

Kizuhant egy toronyházból a koronavírus elleni vakcina fejlesztésében is részt vett orosz biológus

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Holtan találták szombaton Alekszandr Kaganszkij világhírű biológust Szentpéterváron. A 45 éves rákkutató tudós, aki az orosz koronavírus-vakcina kifejlesztésesben is komoly szerepet játszott, egy toronyház 14. emeletéről esett ki.

Az Interfax első jelentése szerint a férfi tisztázatlan körülmények között zuhant a mélybe. A hírügynökség forrása szerint Kaganszkij egy barátját látogatta meg az épületben, és egy szóváltást követően esett ki az ablakon. A lakás tulajdonosa tagadta a vitát, állítása szerint a barátja öngyilkos lett. Bulvárlapok ezzel szemben arról írtak, hogy a holttesten szúrásnyomokat találtak. A rendőrség később bejelentette, hogy gyilkosság gyanújával indítottak nyomozást, egy 45 éves férfit őrizetbe is vettek.

Alekszandr Kaganszkij a vlagyivosztoki Távol-keleti Szövetségi Egyetem orvostudományi központját vezette, de Szentpéterváron is kutatott. Korábban 13 éven át dolgozott az Edinburgh-i Egyetemen. A tudós nevéhez fűződik a koronavírus elleni orosz vakcina kifejlesztése is – emlékeztetnek az orosz hírforrások.