Macron előtt Marine Le Pennel tárgyalt Orbán Viktor Párizsban

Macron előtt Marine Le Pennel tárgyalt Orbán Viktor Párizsban

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés frakcióvezetője párizsi találkozójukon a francia Nemzetgyûlés épületében 2024. október 22-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden délután megbeszélést folytatott Marine Le Pennel, a Nemzeti Tömörülés frakcióvezetőjével Párizsban, a francia Nemzetgyűlés épületében – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A tárgyalás fő témája az európai migrációs helyzet volt – mondta a sajtófőnök. Érdemes megjegyezni, hogy 2022-ben az akkor Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MKB volt az a magyar bank, amely 10 millió euró hitelt adott a francia szélsőjobbos populista elnökjelölt, Marine Le Pen kampányára.

Mint lapunk is megírta, munkavacsorára hívta meg Párizsba Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia államfő kedd estére. A francia elnöki hivatal közlése szerint a munkavacsora fél 9-kor kezdődik. A francia sajtó – szintén az államfői hivatalra hivatkozva – azt írta, Orbán és Macron megbeszélésére Magyarország soros EU-elnöksége keretében kerül sor, és lehetőséget ad a következő, Budapesten rendezendő uniós csúcs, illetve az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának előkészítésére. A munkavacsorán a két vezető áttekinti a magyar–francia kétoldalú kapcsolatokat is, különösen az energia-, a védelempolitika és a közlekedés területén.