Mészáros Lőrinc is bejelentkezett a legnagyobb horvát cégre

Mészáros Lőrinc is bejelentkezett a legnagyobb horvát cégre

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa beszédet mond a Talentis Agro csoporthoz tartozó Lajta-Hanság Zrt. fejlesztésének átadóján Jánossomorján 2023. november 15-én. (MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen öt cég jelentkezett be a Fortenova nevű horvát élelmiszeripari óriáscég megvásárlására, közülük hárman is magyarok, írja a Lider alapján a 24. hu.

A horvát cég alá tartozik többek között a legnagyobb ottani bolthálózat, a Konzum is. A lap szerint a három magyar pályázó között van Csányi Sándor, Jellinek Dániel és Mészáros Lőrinc is, ők mind vinnék a céget. Van egy arab befektető is, és az egyetlen horvát cég, amely vásárlási igényt jelentett be, az a Podravka. A Fortenova 50 százaléka az orosz Sberbank és a szintén orosz VTB tulajdonában van, de ezeket a részvényeket befagyasztották, ezért a végső döntést az eladásról a gázüzletekben érdekelt Pavao Vujnovac hozza majd meg legnagyobb részvényesként.

Frissítés:

Sem a Bonafarm, sem Csányi Sándor más cége nem jelentett be vásárlási igényt a horvát céggel kapcsolatban – közölte az üzletember nevében az OTP Bank kedden, cáfolva a horvát lap értesülését.