Napi 280 ezer új eset a világon

Napi 280 ezer új eset a világon

Koronavírus az Amerikai Egyesült Államokban (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra rekordot döntően magas a világon az új koronavírus-fertőzöttek száma: a worldometers statisztikai oldal szerint csütörtökre virradóan 280 355 új megbetegedést jelentettek világszerte. Ráadásul megint emelkedik az áldozatok száma is: csütörtökön az egy nap alatt regisztrált, járvánnyal összefüggő halálesetek száma meghaladta a 7 ezret. 

Az elmúlt 24 órában a legtöbb új pozitív mintát újra az Egyesül Államokban találták a szakemberek (69 116), majd Brazília (58 080) és India (48 446) következik a sorban. Aggasztó, hogy tegnap 26 olyan ország volt a világon, ahol ezernél több pozitív mintát diagnosztizáltak.

Európában 17 ezer új eset volt az elmúlt huszonnégy órában, Afrikában 18 ezer, Ázsiában 76 ezer, míg az amerikai kontinensen 163 ezer. Az Amerikai Egyesül Államokban az aktív koronavírusos-esetek száma meghaladja a kétmilliót, míg a vírust eddig több mint négymillióan kapták el.

Címkék: koronavírus