Obama: Trump vesztett, de ott van még Magyarország is

Obama: Trump vesztett, de ott van még Magyarország is

Barack Obama 2009. január 13-án készült elnökportréja (Fotó: Pete Souza)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az a fajta erős ember típusú vezetés, amit Donald Trump képviselt, nem tűnik el a világból – erről is beszélt a Hvg.hu szemléje szerint elődje, Barack Obama a Daily Show különkiadásában.

Az Egyesült Államok korábbi elnöke azt fejtette ki, hogy létezik az a vezetői típus, mely demokratikus alapokon irányít, az embereket is bevonva a döntéshozatalba és létezik az erős ember típusa. Ez utóbbit úgy jellemezte, hogy egy fentről-lefelé uralkodó, hierarchikus rendszert épít ki, az állampolgárait alattvalókként kezelő attitűddel vezeti az országot, melynek élére megválasztották. – Ez történik az Egyesült Államokban is és ennek nem lesz vége csak azért, mert Donald Trump elveszítette az elnökválasztást. Látunk erre példát a Fülöp-szigeteken, Magyarországon és még néhány afrikai és ázsiai országban – mondta Barack Obama.