Öngyilkos merényletet követtek el egy afganisztáni mecsetnél

Öngyilkos merényletet követtek el egy afganisztáni mecsetnél

Képünk csak illusztráció! Sebesült áldozatok egy kórházban, az afganisztáni Herátban 2019. július 31-én, miután pokolgép robbant egy polgári személyeket szállító busz mellett. (MTI/EPA/Dzsalil Rezaji)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Robbanás történt pénteken a nyugat-afganisztáni Herát legnagyobb mecseténél, orvosi források szerint legalább 18 ember meghalt.

A halottak között van egy helyi hitszónok is, aki a tálib vezetés ismert támogatója volt. Egy rendőrségi forrás szerint az egyik öngyilkos merénylő akkor robbantotta fel magát, amikor éppen kezet csókolt a hitszónoknak, aki éppen a mecset felé tartott.

Zabihullah Mudzsáhid, a tálib kormány szóvivője megerősítette a hitszónok halálát, és azt ígérte, hogy a támadókat megbüntetik.

A pénteki ima alatt végrehajtott merénylet sebesültjeinek száma meghaladja a húszat. A halálos áldozatok száma a hatóságok szerint még emelkedhet.

Egyelőre nem jelentkezett senki a robbantás elkövetőjeként. Az utóbbi időben a mecsetekben végrehajtott merényletek mögött az Iszlám Állam terrorszervezet helyi ága állt, amely elsősorban síita muszlimokat vett célba. A pénteken megtámadott mecsetbe azonban az iszlám szunnita ágának hívei járnak – írta az MTI.