A német autópályán ingyen van a Covid19-teszt

A német autópályán ingyen van a Covid19-teszt

A tesztállomás parkolója (Fotó: Magyar Hang olvasója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben itthon bőven van, akinek fizetni kell a koronavírus-tesztért, azért ez nem mindenhol van így.

Olvasónk, a Brüsszelben élő Tomasovszki István meglepődve tapasztalta az osztrák-német határt elhagyva, Passau után az autópálya-benzinkúton, hogy a német hatóságok ingyenes tesztállomást hoztak létre, ahol bárkit letesztelnek. – A benzinkút elején maszkos, egyenruhás és nagyon udvarias, angolul beszélő katonák adtak útbaigazítást, hogy merre menjen az, aki tesztet készíttet, és merre, aki csak tankolni szeretne. Telefonos regisztrációval a teszt tizenöt percet vesz igénybe. Rengeteg katona, rendőr, mentős és egészségügyi személyzet biztosítja a gördülékeny munkát – írta olvasónk.

Covid tesztállomás Németországban (Fotó: Magyar Hang olvasója)

Érdekesség, hogy a parkoló tábláján szereplő felirat alatt egy másik járvány, a sertéspestis tájékoztatója van. Így rakódnak egymásra a járványok.

Magyarországon más a helyzet. Az ország szeptembertől bezár, az ezután hazatérő állampolgárok pedig két hétre karanténba kerülnek, hacsak, nincs két negatív koronavírus-tesztjük. A hatóságok azonban csak a magyar eredményeket fogadják el, ráadásul az érintettnek ezt saját zsebből kell állnia, darabonként legalább 32 ezer forintért.