Orbán Viktor: Éjszakai műszak, jó hírek

Orbán Viktor: Éjszakai műszak, jó hírek

Orbán Viktor Portóban, az EU-csúcson (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vakcina, oltás, gazdaság újraindítása – ezeket nevezte a Portóban zajló EU-csúcs legfontosabb témáinak még éjjel Orbán Viktor. A miniszterelnök magyar idő szerint hajnali 2 órakor rögzített rövid videóüzenetében arról beszélt, örömmel fogadta mindenki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) döntését arról, hogy újabb vakcinát minősítettek biztonságosnak. A kormányfő nem nevezte nevén, de a kínai Sinopharmról van szó, amely megkapta a vészhelyzeti engedélyt. Ez azt jelenti, hogy egy adott oltóanyag hatékony és biztonságos, a szakértői munkacsoport 18 év felettieknek ajánlja, két dózisban.

– Ezen múlik minden – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: egyetértettek abban, hogy az oltásellenes hangokkal és kampányokkal szemben fel kell lépni. (Itthon egyébként ennek érdekében 16 milliárd forintból indul kampány Rogán Antal irányításával.) Ugyanígy konszenzus övezte azt, hogy szerte Európában próbáljanak mindenkit meggyőzni arról, hogy oltassa be magát. Ezen múlik ugyanis, hogy mikor lehet újraindítani a gazdaságokat.

– Gyors alvás, holnap folytatjuk – zárta rövid bejelentkezését a miniszterelnök.

Orbán Viktor most arról nem beszélt, hogy tíz évre szóló szociális kötelezettségvállalást tettek az uniós tagállamok, amelyhez a történelemben először csatlakoztak társadalmi szervezetek is. Lapunk is beszámolt a célról, miszerint a koronavírus utáni újjáépítésnek ne legyenek vesztesei, a gazdaság átalakulása ne járjon a szakadékok elmélyülésével. Orbán Viktor szerette volna kihúzni a szövegből a „gender” szót, de nem járt sikerrel.