Orbán Viktor Texasba megy, jobboldali politikai dzsemborin mond nyitóbeszédet

Orbán Viktor Texasba megy, jobboldali politikai dzsemborin mond nyitóbeszédet

Orbán Viktor a CPAC vezérszónokaként (Képernyőfelvétel: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Augusztus 4-ére a texasi Dallasba hívták Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy nyitóbeszédet tartson a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference) – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

Orbán Viktor az Európában elsőként megrendezett CPAC Hungary-n is beszédet mondott idén májusban, a budapesti Bálnában, ahol ismertette a jobboldal sikerének világszerte alkalmazható 12 pontos receptjét, ahol többek közt arról beszélt: „az a gyanús, ha valaki nem gyanús külföldön”.

Az Alapjogokért Központ üdvözli, hogy Orbán Viktor felszólal a Dallasban megrendezésre kerülő Konzervatív Politikai Akció Konferencián – reagált az intézet közleményében. Magyarország miniszterelnökének jelenléte az Amerikai Konzervatív Unió által szervezett CPAC-en a magyar jobboldal erejét és befolyását mutatja – közölték. Azt írták, hogy Orbán Viktornak a budapesti CPAC-n elhangzott beszéde óriási visszhangot váltott ki világszerte a konzervatív táborban.

A magyar kormányfő által bemutatott 12 pont rezonál a CPAC-k szellemiségével. Különösen a közösségépítésre vonatkozó felszólítása, valamint az a megállapítás, hogy nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszani – sorolták. „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. Ezért tovább haladunk azon az úton, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását” – fogalmazott a közlemény szerint Szánthó Miklós, az intézet főigazgatója, aki szintén előadóként szerepel a dallasi konferencián.