Orvossztrájk Indiában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több ezer orvos sztrájkolt India-szerte, hogy az egészségügyi dolgozóknak jobb védelmét követeljék, miután Nyugat-Bengál állam keleti részén megerőszakoltak és meggyilkoltak egy orvostanhallgató nőt. 

A CNN beszámolója szerint a rezidens orvos holttestét múlt pénteken találták meg a Kolkata városában található RG Kar Orvosi Főiskola és Kórház egyik szemináriumi termében. Egy gyanúsítottat letartóztattak.

Hétfőn több állam orvosi szövetségei felszólították a kormányzati kórházak orvosait, hogy határozatlan időre állítsák le az összes beütemezett orvosi szolgáltatást, miközben az ügy gyorsított eljárásra és az egészségügyi dolgozók védőbizottságának létrehozására szólítottak fel.

„Országszerte mintegy 300 000 orvos csatlakozott a tiltakozáshoz, és holnap várhatóan még többen csatlakoznak” – mondta Dr. Sarvesh Pandey, a Rezidens Orvosok Szövetségének (FORDA) főtitkára.

Az orvosok közül sokan beszámoltak az egészségügyi dolgozókkal szembeni erőszakos esetekről és a dühös betegek vagy családtagjaik által elkövetett fizikai bántalmazással való fenyegetésekről is.

Az Indiai Orvosi Kamara 2015-ös felmérése szerint az indiai orvosok 75 százaléka szembesült már valamilyen formában erőszakkal – írja a CNN.

Címkék: sztrájk, orvos, India