Öt és tizenegy év közöttieknek fejlesztett vakcinát a BioNTech

Öt és tizenegy év közöttieknek fejlesztett vakcinát a BioNTech

Kislány kapja meg a Pfizer koronavírus-oltását a klinikai tesztben (Fotó: clevelandclinic.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt és tizenegy év közöttieknek fejlesztett vakcinát a Pfizert is gyártó BioNTech – írta meg a Telex a Spiegel alapján. Az oltóanyagról szóló eredményeket ezekben a hetekben küldik meg a világ egészségügyi hatóságainak. Özlem Türeci alapító szerint az előkészületek már megtörténtek, most a jóváhagyásra várnak. Még várnak a különböző egészségügyi hatóságok engedélyére, de már felkészültek a gyártásra. A gyerekek számára készült vakcina hatóanyaga ugyanaz lesz, mint a felnőtteké, a dózis viszont kisebb lehet.

A BioNTech év végére ígéri a fél évesek, illetve náluk is fiatalabbak számára kifejlesztett vakcinák eredményeit. A Spiegel szerint Németországban már október közepétől kezdődhet a tizenkét év alattiak oltása.

Szlovákia is leszögezte korábban, hogy már oltják az 5-11 éveseket, azt viszont nem tudni, pontosan melyik oltást vagy oltásokat adják be a fiataloknak.