Rezsicsökkentés Bécsben: több mint 190 ezer háztartás kapott 200 eurós támogatást

Rezsicsökkentés Bécsben: több mint 190 ezer háztartás kapott 200 eurós támogatást

Peter Hanke pénzügyi városi tanácsnok és Michael Ludwig bécsi polgármester. (Fotó: Bécs Város Külképviseleti Irodája/PID/C. Jobst)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bécs 191 545 háztartásnak utalta már át a 200 eurós rezsitámogatást, ami összesen 38,3 millió eurónyi (15,65 milliárd forintnyi) kifizetést jelent a legszegényebbeknek – jelentette be Peter Hacker szociális ügyekért felelős bécsi városi tanácsnok.

A támogatást automatikusan kapták meg azok, akik munkanélküli járadékra, lakhatási hozzájárulásra vagy vészhelyzeti segélyre jogosultak. Azok, akik közülük gyereküket egyedül nevelő szülők, még júliusban – szintén automatikusan – további 100 eurót kapnak. Ez a támogatás várhatóan mintegy 13 ezer bécsi családon segít majd.

Mintegy 42 ezer egyszülős, szintén rossz anyagi körülmények között élő háztartás pedig augusztustól igényelhet támogatást a várostól – olvasható a lapunknak elküldött közleményben. 

Nem ez az egyetlen támogatás, amit az osztrák főváros a bécsieknek ad, már nagy erőkkel dolgoznak az úgynevezett Energiabónuszon, amely mintegy egymillió bécsinek jelent majd könnyebbséget. Az egyszeri, 200 eurós támogatást nemcsak a nehéz anyagi helyzetben élők igényelhetik majd, hanem minden Bécsben bejelentett lakos, így a támogatásból a bécsiek kétharmada részesülhet.

A Bécsi Energiabónusz ’22-re Bécs összesen 130 millió eurót különített el. Ez a negyedik támogatási csomag, amit Bécs idén a lakosság megsegítésére létrehozott.