Soha nem haltak meg annyian a koronavírus miatt, mint szerdán

Soha nem haltak meg annyian a koronavírus miatt, mint szerdán

Védőruházatot viselő egészségügyi alkalmazott koronavírussal fertőzött betegeket ápol (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Massimo Percossi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A worldometers nevű statisztikai oldal összesítése szerint fekete nap volt január tizenharmadika: soha nem haltak meg annyian a világon a koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozható módon, mint tegnap, amikor a halálos áldozatok száma 16 437 volt. Az új pozitív esetek száma is magas, de elmaradt a legnagyobb értéktől: szerdán a világon 745 869 embernél regisztráltak friss koronavírus-fertőzést. 

Ha országokra lebontva nézzük a szerdai áldozatok számát, öt helyen regisztráltak ezernél is több halálesetet: az Amerikai Egyesült Államokban 4098, Nagy-Britanniában 1564, Mexikóban 1314, Brazíliában 1283, Németországban pedig 1201 esetet jelentettek.

Ha az egymillió lakosra eső haláleseteket nézzük az egész pandémia időtartamára, egy törpeállam, San Marino vezeti a listát, ahol csaknem minden ötszázadik lakos belehalt a fertőzés szövődményeibe. Ezen a listán Magyarország sajnos meglehetősen elől tartózkodik: jelenleg a 14. a világon, megelőzve olyan országokat, mint például Spanyolország, ahonnan az első hullám idején nagyon sok áldozatot jelentettek. Itthon az egymillió lakosra eső halálos áldozatok száma 1147, ez alig harminckilenccel kevesebb az Amerikai Egyesült Államokban mért 1186-nál.

Címkék: koronavírus