Személyes találkozóban egyezett meg Zelenszkij és Trump

Személyes találkozóban egyezett meg Zelenszkij és Trump

Volodimir Zelenszkij videóüzenete 2022. március 18-án (Fotó: UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Telefonon egyeztetett pénteken Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Donald Trump republikánus elnökjelölt – derült ki a Truth Social közösségi oldalon megjelent Trump-posztból. A beszélgetés kapcsán az MTI azt emelte címébe, hogy a háború lezárásának lehetőségéről is egyeztettek. Az persze nyilvánvaló, hogy a háború lezárásáról kizárólag az azt elindító Vlagyimir Putyin hozhatna döntést, így ha ez lenne a cél, az orosz elnökkel kellene egyeztetni a dologról.

A volt amerikai elnök a bejegyzésében nagyon jónak minősítette a beszélgetést, és hozzátette: a „két oldal” képes lesz arra, hogy egy olyan megállapodásról tárgyaljanak, amely véget vet az erőszaknak.

Trump azt írta, a beszélgetést az ukrán államfő kezdeményezte, és megállapodtak egy későbbi személyes találkozóban. Zelenszkij a telefonos egyeztetés során is elítélte az elnökjelölttel szemben elkövetett merényletkísérletet. Az ukrán elnök korábban a nyilvánosságban is megtette ezt. A beszélgetésről egyébként Zelenszkij is beszámolt, ő azt írta: tárgyaltak annak fontosságáról, hogy Ukrajna megsegítését kétpárti, illetve kongresszusi és szenátusi támogatás övezze az Egyesült Államokban. Zelenszkij egyben gratulált Trumpnak az elnökjelöltséghez.