Szijjártó Péter kihagyja az uniós külügyminiszterek kijevi találkozóját

Szijjártó Péter kihagyja az uniós külügyminiszterek kijevi találkozóját

Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek tanácskozására érkezik (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn először Kijevben üléseznek az uniós külügyminiszterek, ám ezen Szijjártó Péter magyar tárcavezető nem vesz részt. Helyette Bunford Zsolt biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkár képviseli hazánkat – írta meg a hvg.hu. A lap úgy tudja, a lett, a lengyel és a svéd külügyminiszter maradt még távol.

Szijjártó hétfői Facebook-bejegyzése alapján Budapesten van. – Most az infláció leépítése a feladat, 2024-ben pedig a gazdasági növekedés újraépítése lesz. Ehhez már most meg kell kezdeni a munkát és olyan vállalatok kellenek hozzá, mint a német Thyssenkrupp – írta a külügyminiszter.

A hétfői kijevi találkozót Josep Borell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hívta össze, hogy szolidaritásukat és támogatásukat fejezzék ki az ukrán nép számára. Az esemény jelentősége, hogy a miniszterek először gyűlnek össze az EU-n kívül.