Tetőzött a járvány a briteknél, egy hónapja nem jött ilyen jó adat az olaszoktól

Tetőzött a járvány a briteknél, egy hónapja nem jött ilyen jó adat az olaszoktól

Koronavírus-Olaszország: A bresciai Poliambulanza kórház (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Andrea Fasani)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy-Britanniában már tetőzött az új típusú koronavírus miatt kórházi kezelésre szorulók és a koronavírus okozta Covid-19 betegség halálos áldozatainak száma is – mondta vasárnap a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai részlegének orvosigazgatója.

Stephen Powis a Downing Streeten tartott, grafikonokkal illusztrált vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Covid-19 betegséggel kórházban kezelt páciensek száma az elmúlt egy hétben országosan 13 százalékkal, 16 395-ről 14 220-ra csökkent.

Különösen markáns a csökkenés a járvány gócában, Londonban, ahol egy hónapja még csaknem ötezer pácienst kezeltek kórházban koronavírus-fertőzés okozta betegséggel, számuk azonban ma már nem haladja meg a kétezret.

Egyetlen új koronavírus-fertőzöttet sem diagnosztizáltak Szlovéniában | Magyar Hang

A legutóbbi 24 órában 315-el 28 446-ra emelkedett a nagy-britanniai Covid-19 járvány halálos áldozatainak száma. Ez az utóbbi hetek legalacsonyabb napi növekedése volt, és Powis professzor hangsúlyozta: a napi kilengéseket kiszűrő hétnapos mozgó átlag is azt mutatja, hogy a halálozások száma túljutott a tetőzésen.

200-nál kevesebb halott Olaszországban

Több mint egy hónap után most először kétszáznál kevesebben haltak meg egy nap alatt koronavírus-fertőzésben Olaszországban, a fertőzöttek száma valamivel több mint ötszázzal csökkent – közölte vasárnap este az olasz polgári védelmi hatóság.

A halálos áldozatok száma 174-gyel 28 884-re emelkedett. Egy nappal ezelőtt még 474 halálos áldozatot regisztráltak. Több mint egy hónap alatt ez a legalacsonyabb adat a huszonnégy óra alatt elhunytak számában.

A fertőzöttek száma 525-tel csökkent 24 óra alatt, a korábbi 239 után. A regisztrált betegek száma 100 179, közülük nyolcvanegy százalék házi karanténban tartózkodik, ezerötszázra csökkent az intenzív osztályon kezeltek száma. A gyógyultak száma túllépte a 81 ezret. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 210 717-t.

A gócpont Lombardiában most először ötven alá csökkent a halálos áldozatok napi száma: 42-re a korábbi több mint nyolcvanról. A tartományban több mint 14 ezren veszítették életüket február 20. óta. Az egy nap alatt diagnosztizált új fertőzöttek száma 526 volt, a régióban gyógyultakkal és halottakkal együtt több mint 77 ezer beteget szűrtek.

Május 4-től újraindul a termelés és az építőipar Olaszországban. Enyhítik a városokon belüli kijárási korlátozást is.

(MTI)