Tilos lesz a párizsi olimpián az alkoholértékesítés, kivéve a VIP-ban

Tilos lesz a párizsi olimpián az alkoholértékesítés, kivéve a VIP-ban

(Fotó: Bence Boros/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tilos lesz a jövő évi párizsi olimpián az alkoholtermékek árusítása, leszámítva a VIP-részeket – derült ki a Le Monde cikkéről. A kettős mérce sokakat felháborított, főleg hogy 2012-ben Londonban, ahogy 2016-ban Rióban is lehetett sörözni. A VIP-területeken árulnak majd pezsgőt, bort és sört is azoknak, akik jegyet váltottak a csúcskategóriára.

A szervezőbizottság (Cojop) szerint nem nekik kell kommentálniuk ezt az egészet, a jogalkotó határozza meg a vonatkozó keretet. A Cojop azzal érvelt, hogy ő csak az Evin-törvényt alkalmazza. Tíz eseményre engedélyezett az alkoholértékesítés tilalmától való eltérés, ők viszont tizenöt versenynapon keresztül több mint hétszáz versenyt fognak szervezni. A Cojop hangsúlyozta, nem az ő hibájuk, hogy egyesek eltérő bánásmódban lesznek részesítve, sokkal inkább a francia jog szigorú alkalmazásában látja a felelősséget.