Több ezer orosz katona került kelepcébe Limannál

Több ezer orosz katona került kelepcébe Limannál

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ünnepélyes zászlófelvonáson vesz részt az ukrán hadsereg által visszafoglalt Izjumban 2022. szeptember 14-én (Fotó: MTI/AP/Leo Correa)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Limanban található orosz csapatokat bekerítette, a város körüli településeket visszafoglalta az ukrán hadsereg – állítja az ukrán fegyveres erők keleti csapatainak szóvivője. A BBC híradása szerint Szerhij Cserevaty arról beszélt, hogy 5000-5500 orosz katona tartózkodott korábban Limanban, de ez a szám az elmúlt napok súlyos harcai következtében most alacsonyabb lehet, mert „sok” orosz katona meghalt vagy megsebesült. Az orosz csapatok kitörési kísérletei korábban kudarcot vallottak, jelenleg utánpótlási gondokkal küszködnek. 

Cserevaty szót ejtett Liman fontosságáról is, mint elmondta, a város teljes elfoglalása lehetővé tenné számukra, hogy tovább nyomuljanak előre az orosz kézen lévő területeken. A település megszerzése pszichológiailag is nagyon fontos a szóvivő szerint, mert ezáltal az ukrán erők akarata érvényesülhetne.

A BBC úgy tudja, hogy a katlanba fogott orosz csapatok korábban engedélyt kértek feletteseiktől a város elhagyására, de azok elutasították a kérésüket.