Tüntetők kisebb csoportja várta Orbán Viktort Bécsben

Tüntetők kisebb csoportja várta Orbán Viktort Bécsben

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Karl Nehammer osztrák kancellár (b4) és Orbán Viktor miniszterelnök (j4) plenáris tárgyalása Bécsben 2022. július 28-án. A kormányfő mellett Nagy Andor, Magyarország bécsi nagykövete (j7), Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (j6), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j5), Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3), Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j2) és Bóka János, a miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkára (j). (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Karl Nehammer osztrák kancellár meghívására Bécsbe utazott, ahol a Telex helyszíni tudósítója szerint tüntetők kisebb csoportja fogadta őt.

A portál által közzétett videóból kiderül, hogy a miniszterelnököt a hivatalos köszöntő ceremóniával egy időben füttyszó is fogadta.

A tiltakozást az Omas gegen Rechts (Nagymamák a jobboldal ellen) szélsőjobboldali nézetek ellen tiltakozó csoport szervezte, írja a portál az oe24.at-re hivatkozva.

Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója korábban azt közölte a Facebook-oldalán, hogy a magyar-osztrák találkozó fő témái az európai energiaválság, az orosz-ukrán háború, a nyugat-balkáni térség uniós perspektívái lesznek, valamint kiemelt ügyként szóba kerül a két ország közös küzdelme is az illegális migráció ellen.

Nehammer az MTI szerint korábban úgy fogalmazott: „azért szükségesek az ilyen kétoldalú összefogások, mert az európai menekültügyi rendszer nem működik”. A kancellár szerint az EU határainak „erős védelemre van végre szükségük”, hogy így csökkentsék a menekültek Európába áramlását, és növelni tudják a biztonságot.