HIRDETÉS
HIRDETÉS

Újranyit ötszáz kínai mozi

Szerző: | 2020. március 23., 18:39 | Kultúra

Fotó: Unsplash/Felix Mooneeram

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Bár egyelőre lassan fogynak a jegyek, de fokozatosan nyitják újra a kínai mozikat – számolt be róla a brit The Guardian. Hétfőtől ötszázhét filmszínház fogad újra nézőket, ami persze még csak a kezdetet jelenti, hiszen a 70 ezer mozinak ez csupán a bő 5-7 százaléka. A következő hetekben terveznek újranyitni még több helyet.

Az ötszázhét vetítőhely többnyire elszigetelt vagy partmenti régiókban működik, olyan helyeken, ahol már több mint egy hónapja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzést. Fujian és Guangdong tartományban ennek ellenére pénteken például egy jegyet sem adtak el, az eddigi pár napos összbevétel pedig kevesebb mint kétezer dollár. A nézők leginkább a kínai Sheep Without a Sheperd című thrillerre, illetve a szintén kínai Spycies animációs filmre voltak kíváncsiak.

Az új bemutatók mellett korábbi nagy sikerekkel próbálják az embereket visszacsalogatni a mozikba. Ezek közt van például a 2015-ös Farkastotem, amit a kínai Jiang Rong fél-önéletrajzi regénye alapján rendezett a francia Jean-Jacques Annaud. Bemutatják továbbá az Oscar-díjas Zöld könyvet, valamint újra játsszák az első Harry Potter-filmet is.


HIRDETÉS

Magyarországon közel két hete, március 11-én jelentették be, hogy nem lehet száz főnél nagyobb beltéri rendezvényt tartani. Ezt követően néhány napig még száz fő alatt várta a nézőket a Cinema City, illetve több kisebb játszóhely, egy hete viszont teljes egészében bezárták a mozikat. Így tettek a többi európai országban is.

A stúdiók egyelőre, mint például a Universal, online megjelenésekkel számolnak, illetve számos nagyobb film bemutatóját, például a Hang nélkül 2.-ét és az új James Bond-filmét elhalasztották Magyarországon is. Akadnak, akik most döntenek a bezáratás mellett. Ausztráliában hétfő déltől nem lehet a vetítőhelyeket látogatni.

Címkék: Farkastotem, film, Kína, koronavírus, mozik, Sheep without a Sheperd, Spycies, Zöld könyv


HIRDETÉS
Távozik az Index főszerkesztője

Távozik az Index főszerkesztője

Az Indamedia visszavásárolja a Magyar Fejlődésért Alapítványtól a hírportál részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest