A BKK szerint valóban felújításra szorul a K-híd

A BKK szerint valóban felújításra szorul a K-híd

A 27. Sziget fesztiválra tartó fiatalok érkeznek a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetre 2019. augusztus 6-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az idei Sziget fesztivál első napján, Ed Sheeran koncertje után szinte pánik tört ki, nem is csoda, hisz teltházzal indult a monstre zenei fesztivál, csak aznap este kilencvenötezer ember volt a Hajógyárin, ekkora embertömegnél pedig fokozattan ügyelni kell az átengedésre. ezért is lehetett csak szakaszosan elhagyni a területet. Nem is beszélve arról, hogy a hidat 1955-ös átadása óta nem újították fel.

A híd műszaki állapotával kapcsolatban ma közlemény adott ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) , melyből kiderül, hogy a híd tulajdonosa és kezelője Budapest Főváros Önkormányzata, a híd operatív kezelői, üzemeltetői feladatait pedig a Budapest Közút Zrt. látja el.

A BKK közlése szerint a híd valóban felújításra szorul, de a gyalogosforgalom szempontjából biztonságos. A társaság közlése szerint a Budapest Közút Zrt. a rendezvény ideje alatt is rendszeresen ellenőrzi a híd állapotát, a rajta egy időben tartózkodók számára vonatkozó előírás, korlátozás nincs, mivel a gyalogosokkal telített híd statikailag nem a legkedvezőtlenebb teherkombináció. A Sziget Fesztivál által generált jelentős gyalogosforgalom-növekedés miatt elvégezték a a szükséges járdakonzol vizsgálatot, melynek eredményeképpen a szükséges intézkedéseket a szervezők megtették a Budapest Közút Zrt. ellenőrzése mellett.

A pultokon keresztül menekültek a Sheeran-koncerten összegyűlt tömegből | Magyar Hang

Több embert húztak ki, aki elájult.

Mint a BKK közleményében hangsúlyozza, a Sziget fesztiváltól függetlenül már jóval korábban elkészíttették a felújítási terveket, az engedélyek meghosszabbítása jelenleg is zajlik. Közlésük szerint a híd állapotát folyamatosan ellenőrzik és a biztonságos közlekedés lebonyolításához szükséges beavatkozásokat elvégzik.

A közlemény egyébként azt követően jött ki, hogy péntek reggel a Magyar Nemzetre keresztelt lapban az üggyel kapcsolatban egy főszerkesztői publicisztika jelent meg.