Bruce Willisnek afáziája van, visszavonul

Bruce Willisnek afáziája van, visszavonul

Bruce Willis (Fotó: Bruce Willis Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bruce Willis amerikai színész lánya jelentette be az Instagrammon, hogy apjánál mentális betegséget, illetve az azzal járó afáziát állapítottak meg. Ezért visszavonul a színészettől.

Mint a lánya, Rumer Willis írja, „Bruce nagyszerű rajongóinak a család szeretné elmondani, hogy szeretett Bruce-unk bizonyos egészségügyi problémákat tapasztal, és nemrégiben afáziával diagnosztizálták. Ez károsan érinti a mentális képességeit.”

„Emiatt, hosszas megfontolás után, Bruce (úgy döntött, hogy) felhagy azzal a karrierrel, amely oly sokat jelentett neki. Ez nagyon nehéz időszak a családunknak, de sokat jelent számunkra a töretlen szeretetünk, együttérzésünk és támogatásunk.”

Willis nem írja, hogy az apjánál mi okozza az afáziát. Az afázia nem különálló betegség, inkább tünetegyüttes: az ember agyi beszédközpontjai károsodnak, így romlik a beszédképessége. Sok formában megnyilvánulhat, az érintett agyterület, illetve a betegség vagy sérülés kiterjedtsége függvényében. De az afáziás ember alapvetően nem képes úgy beszélni, mint egészségesen.

Az afázia leggyakoribb oka a sztrók (vagyis az agyi vérellátás zavara, amit okozhat agyvérzés vagy agyi trombózis is), de kialakulhat agytumor vagy számos egyéb betegség következtében is.

 

Címkék: afázia, Bruce Willis