Karácsonyi „ajándék”: Laár András december 24-én adja át a Karinthy-gyűrűt Galla Miklósnak

Karácsonyi „ajándék”: Laár András december 24-én adja át a Karinthy-gyűrűt Galla Miklósnak

Galla Miklós (Forrás: Galla Miklós/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ezennel elegem lett ebből a Karinthy Gyűrű-ügyből! Le szeretném zárni mihamarabb...” – ezzel a felütéssel indította friss Facebook-posztját Laár András humorista.

Az ügy előzménye, hogy korábban Galla Miklósnak ítélték oda az elismerést, de az MTVA mégis méltatlannak találta rá, ezért a humorista több alkalommal is nyilvánosan foglalkozott az üggyel, levelet írt még Orbán Viktornak is. Nemrég Laár Andrást tüntették ki a gyűrűvel, aki azt írta, hogy nem ragaszkodik a neki ítélt Karinthy-gyűrű fizikai valójához, és felajánlotta, hogy átadja az eredeti díjazottnak. Ezután ment az idei-oda üzengetés a két humorista között arról, hogy ki érdemli meg jobban az elismerést, és hol lenne a gyűrű jogos helye.

Úgy tűnik, végül Laár engedett: „– mivel a L'art pour l'art Társulat nem tart igényt az általam Nekik felajánlott Karinthy Gyűrűre – tiszta szívvel mihamarabb átadnám Galla Miklósnak tárolásra, használatra, feltéve, ha megtartja, és nem adja el, nem olvasztja be, és felém, mint a jogilag "tulajdonos" felé el tud számolni vele....”

Mint megjegyezte, nagy nehézségek árán telefonon utolérte Galla Miklóst, és abban egyezett meg vele, hogy december 24-én a New York kávéházban adja át a Karinthy-gyűrűt.

– Így remélhetőleg megnyugszik a (Galla Miklós – a szerk.) lelke – tette hozzá.

Ezzel a maga részéről lezártnak tekinti a diskurzust, majd Esterházy Péter szavait kissé szabadon idézve azzal zárta posztját: „Bizonyos szint fölött az ember nem megy bizonyos szint alá”.