Pásztor Anna: Igazságtalan, hogy koncertet nem lehet rendezni, futballmeccset igen

Pásztor Anna: Igazságtalan, hogy koncertet nem lehet rendezni, futballmeccset igen

Fotó: Unsplash/Matthias Wagner

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekese a Spirit FM műsorában beszélt arról: a koronavírus megjelenésekor ő is betartotta a korlátozásokat, de igazságtalannak tartja, hogy ma már futballmeccset lehet rendezni, koncertet viszont nem lehet tartani.

Elmondása szerint zenekaruk tagjai a tartalékaikat élik fel, vagy elmentek „pizzafutárnak, klímaszerelőnek”. Szerinte egy féléves leállás is sok zenekar végét jelentheti. Ő is attól tart, hogy a jövőben már csak hobbiszinten fog zenélni az Anna and the Barbies.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a hétfői Világgazdaságban megjelent interjúban arról beszélt, várhatóan nem lazítanak tovább, így nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, sőt, olyanokat is megtilthatnak, amelyeket már újból engedélyeztek.

A kormány korábbi döntése szerint augusztus 15-ig nem lehet tartani Magyarországon 500 fősnél nagyobb rendezvényeket, ez van még jelenleg érvényben.