Túl az ötvenen: újra itt a Szegedi Ifjúsági Napok

Túl az ötvenen: újra itt a Szegedi Ifjúsági Napok

Életkép a tavalyi SZIN-ről (Fotó: Csenki Zoltán/SZIN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Immár 51. alkalommal rendezik meg a Szegedi Ifjúsági Napokat, vagyis a SZIN-t. A fesztivál – amelyet idén a Koncert.hu oldal szavazói Az év zenei nagyfesztiváljának választottak – számos neves hazai és nemzetközi világsztár koncertjeivel várja augusztus 28. és 31. között a Tisza partján a bulizni vágyókat egy utolsó, közös nyárbúcsúztatásra.

Az első napon olyan hazai előadók igyekeznek megalapozni a hangulatot, mint Majka, a Hősök, az Elefánt és a Brains. De a rock szerelmesei sem maradnak jó koncertek nélkül: fellép ugyanis a USEME, a Supernem, a Road és a Depresszió is. Az estét a holland Grammy-díjas DJ, a megannyi kollaborációjáról is ismert Afrojack zárja.

A második nap külföldi sztárfellépője a brit elektropopot játszó Clean Bandit, akik 2015-ben robbantak be Rather Be című – ezért a Grammyt is elnyert – számukkal a köztudatba. A magyar együttesek közül színpadra lép, többek között a Punnany Massif, a Margaret Island, a Blahalouisiana, az Intim Torna Illegál, a Cloud9+, Szabó Balázs bandája és az Ocho Macho is.

Először koncertezik Szegeden – egyúttal Magyarországon is – a barcelonai születésű spanyol-német Alvaro Soler, aki Jennifer Lopezzel is készített közös dalt El Mismo Sol címmel. A külföldi énekes előtt Rúzsa Magdi és a Honeybeast is fellépnek még a Borsodi Nagyszínpadon.

SZIN50 Official Aftermovie - 2018

Uploaded by SZIN Fesztivál Official on 2018-12-20.

Az utolsó nap egyik meglepetése a bosnyák DJ, Salvatore Ganacci, aki a lemezek keverése közben kész performanszt szokott előadni: táncol, twerkel, ugrál és még kézen is áll. Idén kijött Horse című számának klipje pedig „érdekes” módon hívja fel – már ha ez volt a cél – az állatkínzásra a figyelmet. Ezenkívül koncertezik még a Bagossy Brothers Company, a Halott Pénz, a Magashegyi Underground, a Wellhello, valamint ByeAlex és a Slepp is. Akik pedig ezek után is bírják még szuflával, azok a Kovács-Sámán duó NECC partyján bulizhatnak egészen hajnalig.

Azoknak sem kell aggódni, akiket annyira nem érdekelnek koncertek: lesz többek között karaoke-színpad, tánctér, de pihenőzónák és óriáskivetítő is.

A fesztiválnak saját applikációja – elérhető Androidra és iOs-re – is van, ami tartalmazza a térképet, az előadók sorát és azt is be lehet rajta állítani, hogy figyelmeztessen minket kedvenc koncertünk kezdete előtt. De a leghasznosabb funkció talán a SZIN fizetőeszközéhez, a Festipay kártyához kapcsolódik: nyomon követhetjük pénzügyi tranzakcióinkat, sőt az applikáción keresztül tölthetünk fel rá pénzt is. A kártya regisztrálása után pedig, ha esetleg azt elvesztettük egy érintéssel letilthatjuk számlánkat.