A NER kultúrpolitikája a körkörös s.ggnyalásra épül – Kultúrtáj

A NER kultúrpolitikája a körkörös s.ggnyalásra épül – Kultúrtáj

Kultúrtáj

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az állami pénzosztó szervezetek erősen szorongatják a nem NER-kompatibilis szereplőket, teljes kiszárításukra játszva, míg a kormányhű művészek és értelmiségiek akár százszoros szorzóval magasabb támogatásokra számíthatnak – hangzik el a Kultúrtáj e heti adásában, amelyben Ficsor Benedek és Wekerle Szabolcs beszélget a kulturális élet friss fejleményeiről, majd pedig Reichert Jánossal vesszük át a honi katolikus egyházban és közvéleményben is nagy visszhangot kiváltó szinodális úttal kapcsolatos kérdéseket, többek között azt, hogyan szemezget kedvére a pápa megszólalásaiból a „fideszkeresztény” sajtó, ezzel elfedve éppen: a lényeget.

A műsorban kitérünk arra is, hogy:
• A bámulatos utat bejárt Sámándob sorsára jut-e a 2025-ös oszakai világkiállításra épülő magyar pavilon, amelyet – láss csodát! – a NER-nek kedves vállalkozó cége épít?
• Mi folyik a Magyarságkutató Intézetben, ahol – mint a magyar kultúra napján kiderült – a Himnusz első sorának helyes leírása is nehézségekbe ütközik?
• Találnak-e végül felelőst a Nemzeti Színházban két és fél hónapja történt súlyos baleset ügyében, vagy fontosabb a NER-kultúrpolitika legfajsúlyosabb alakja, Vidnyánszky Attila mindenáron való megmentése?

Ha inkább hallgatná, iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: YouTubeSpotifyGoogle Podcasts.