Április 3.: nem végállomás

Április 3.: nem végállomás

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Magyarországnak változásra van szüksége – ez volt a múlt heti álláspontunk lényege. A magyar választók meggyőző többsége azonban vasárnap inkább a folytatásra szavazott.

Sokak számára letaglózó volt az eredmény, kár tagadni, számunkra is. Nem amiatt, hogy nem alakíthat kormányt az összefogott ellenzék, hanem mert a Fidesz megtarthatta kétharmados (túl)hatalmát, amit tizenkét év gyakorlata alapján a magyar jogállamot, a tisztességes versenyre épülő demokráciát és gazdasági életet, a szabad nyilvánosságot fenyegető legnagyobb veszélynek tartunk. Éppen ezért a választási eredmény, amelyet tisztelettel tudomásul veszünk, arra biztat bennünket, hogy még nagyobb erőbedobással folytassuk a négy éve, egy másik fideszes kétharmad születése után megkezdett munkánkat. A mostani helyzetben különösen fontos, hogy ne szakadjanak el egymástól a hasonlóan gondolkodó polgárok, akik ideológiától és párthovatartozástól függetlenül mindenkor fontosnak tartják a hatalom, a politikai szereplők, illetve a bennünket szolgáló állam és intézményeinek ellenőrzését. A propagandamentes tájékoztatást, a sokszínű véleményformálást.

• „Az ellenzéknek volt programja, de nem volt olyan, néhány egyszerű szociális ígéretre redukált üzenete.”
• „A Brüsszellel, nem Moszkvával tovább vitázó, győztes Fidesz valamiféle válságkormányzásra készül. Hogy pontosan mire, azt a választás előtt nem kötöttékaz orrunkra. A közeljövő feszültséggel terhes, sok izgalmat tartogat; a történelem nem ért véget április 3-án.”

A teljes cikket a Magyar Hang április 8-án megjelent, 2022/15. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!