Átjáróország

Átjáróország

Szijjártó Péter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel még 2021-ben (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Levitézlett despoták, bukott autokraták, sikkasztó cégvezérek és keleti titkos ügynökök rehabilitációs központja lett országunk az elmúlt években. Pártunk és kormányunk zsákszámra enged be mindenféle szemetet külföldről. Akik fel tudnak mutatni egy baráti kézfogást Orbán Viktorral, azoknak tárul Hegyeshalom és Ferihegy kapuja, megnyílik a földi Paradicsom, indul a dolce vita. A macedón Gruevszki, az egykori „orlenes” Obajtek és a többi, akiről nem is tudunk, elmenekülve az otthoni igazságszolgáltatás elől köszöni szépen jól van, élvezi a magyar hatóságok védelmét, és két pofára zabálja a gulyáslevest csipetkével. Nagy csibészek ők, de azok is, akik az odút intézték nekik! Vannak persze balfékek: Bolsonaro bénábban adta elő az elűzött hazafit, csak a brazíliavárosi magyar nagykövetségig jutott, azt sem tudta álcaruhában abszolválni, az egész világ tudomást szerzett gyáva megfutamodásáról. Ilyenek ezek a bukott diktátorok: ha elzavarja őket a nép, lehervad a putyini mosoly az arcukról, és farkukat behúzva kopogtatnak be oda kosztért és kvártélyért, ahol még nem rohadt rá az önkényuralom az illiberális kiskirályokra. Ilyen hely Magyarország, menedék trumpista barmoknak.

Mi tárt karokkal várjuk a hétpróbás gazembereket, szeretjük őket, adunk neki penthouse apartmant az Andrássy úton, indíthatnak vállalkozást (tán még ügyfelet is a kormány szervez nekik), hajuk szála sem görbülhet. Komplett bankot is kreáltunk orosz kémeknek: gyertek csak, nézelődjetek, van itt minden, mi szem-szájnak ingere: NATO-titkok, EU-s doksik, válogassatok! Beengedtük őket külügyi informatikai rendszerekbe, és bár eleinte lehazudtunk minden erről szóló hírmorzsát, kénytelenek voltunk idővel bevallani, hogy az oroszok már a spájzban vannak, és az oldalszalonna helyett belső levelezéseket, elektronikus ügyirat- és dokumentumkezelő rendszereket „zabálnak”. Peti miniszter pedig ahelyett, hogy visszament volna futsalozni, az ellenzéki sajtót okolta az FSZB egész pályás letámadásáért, majd rohant gyónni Szentpétervárra Lavrov elvtárshoz. És ekkor jött a könnyített vízum. Trójai faló lett kis hazánk, amelyből ruszki meg belorusz titkos ügynökök ugranak ki, és kocka Ladájukba bepattanva indulnak felfedező körútra a Rheinmetall felé a Zalai-dombságra. Hazánk lett a palló a hanyatló Nyugat felé, amelyen keresztül a jelen Max Otto von Stirlitzei betoppannak a brüsszeli tanácstermekbe. Brüsszelnek nem tetszik, mi fütyülünk rá, de hát ilyenek a mi putyinistáink.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap október 3-ig kapható 2024/39. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!