VSquare: Budapesten bujkál a lengyel cégvezér, akit épp próbálnak elszámoltatni

VSquare: Budapesten bujkál a lengyel cégvezér, akit épp próbálnak elszámoltatni

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) fogadja Daniel Obajteket, a lengyel PKN Orlen igazgatótanácsának elnökét (j) a Karmelita kolostorban 2022. február 16-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Daniel Obajtek, az Orlen olajipari cég volt vezérigazgatója egy Andrássy úti luxuslakásban bujkál – nyomozta ki a VSquare.

Obajtek ellen több korrupciógyanús ügyben is nyomoznak Lengyelországban. Donald Tusk lengyel miniszterelnök az Orlennel szembeni vizsgálatokat az előző kormánnyal és a Jog és Igazságosság párttal (PiS) szembeni elszámoltatás eddigi legfontosabb lépéseként tálalja. Az EP-választáson a PiS-jelöltként induló Obajtek az elmúlt hetekben többször is tagadta, hogy külföldön bujkálna a lengyel média elől, a VSquare azonban többnapos nyomozásával bebizonyította, hogy mégis ezt teszi. Mint megtudták, az 1,6-2 millió euró értékűre becsült penthouse apartman tulajdonosa egy NER-hez köthető ingatlanfejlesztő cég.

(via 444.hu)

Címkék: Lengyelország, PiS, ORLEN