Áram nélkül maradt Bosznia-Hercegovina és Montenegró nagy része, valamint Dalmácia

Áram nélkül maradt Bosznia-Hercegovina és Montenegró nagy része, valamint Dalmácia

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az áramszolgáltatási rendszer összeomlása miatt pénteken áram nélkül maradt Bosznia-Hercegovina és Montenegró nagy része, valamint a horvátországi Dalmácia – közölte az N1 regionális hírportál.

Pénteken 12.20 perckor összeomlott a montenegrói áramszolgáltató rendszer, mert egy vezetéken tűz ütött ki, így az ország legnagyobb részén nincs áram. Ezt követően dominóként omlott össze a térség többi országának rendszere is. Horvátországban Dalmácia maradt villamosenergia nélkül, míg Bosznia-Hercegovina legnagyobb városaiban megálltak a villamosok és a trolibuszok, nem működnek a jelzőlámpák, és a háztartásokban sincs áram.

A montenegrói áramszolgáltató egyelőre nem tudja, mikorra várható a javítási munkálatok befejezése. A térség országaiban sorra dőlnek meg a melegrekordok, mindenhol vörös riasztás van érvényben, az áramkimaradások miatt viszont a légkondicionálók és a hűtőszekrények sem működnek.

(MTI)