Pottyondy Edina Gyurcsány Ferencnek: Ön egy agresszív, toxikus hazudozó

Pottyondy Edina Gyurcsány Ferencnek: Ön egy agresszív, toxikus hazudozó

Pottyondy Edina az influenszerek által a gyermekvédelem érdekében szervezett tüntetésen, a Hősök terén (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferenc nemcsak, hogy nem mondott le a DK elnöki posztjáról, de élesen bírálta többek között a „gyurcsányozókat” vagy éppen a független sajtót szerdán. A volt miniszterelnök ezt nemcsak egy a saját oldalára feltöltött, több mint 40 perces videójában tette, hanem indulatos interjút adott Rónai Egonnak a Konkrétan című műsorában. A politikus utóbbi fórumon tett kijelentéseire reagált Pottyondy Edina humorista, stand up-os közösségi oldalán csütörtökön.

– Egy csöppet sem lepődtem meg azon, hogy az újabb, a legújabb kudarc után sem lép hátra. Miért is tenné? Remekül elvan, élvezi, elfoglaltság az egész családnak. (...) És a DK szíve-joga, hogy mindörökké elnökké válassza, vagy fáraóvá, vagy akár félistenné. Hiszen ez egy roppant demokratikus szervezet – kezdte Pottyondy. Azzal folytatta, az viszont határozottan zavarja, hogy „a legutóbbi indexes önmosdatásában az LMBTQ-közösség jogait és képviseletét jelölte meg a kudarca egyik okának”. – Azt állította, hogy a magyar társadalom alapkultúrája szerint a társas kapcsolatok a férfi-nő kapcsolatára épülnek, ami kultúrát ön szerint védeni kell. Nem kell megpróbálni a magyar társadalmat egy elfogadóbb, humánusabb gondolkodás felé terelni. Tényleg, Ferenc? Ferenc! Ez a Fidesz dumája! Amellett, hogy ez kifejezetten durva, jobboldali-konzervatív álláspont, a leggyalázatosabb árulás és cserbenhagyás, amit egy baloldali politikus elkövethet. Gratulálok, mert ezzel még engem is sikerült meglepnie – fejtette ki.

Később arra is kitért, „döbbenetes”, hogy Magyar Péter után Gyurcsány Ferenc is azokban a sajtótermékekben azonosítja az ellenséget, „amik az ellenzék és a közszolgálati sajtó munkáját végzik”. – Miközben az ön pártja milliárdos állami támogatást vesz fel, és abból saját Megafont épít. Ez a pofátlanságnak és a gátlástalanság az a szintje, amit ebben a rendszerben Orbán Viktoron és magán kívül senki nem képes ilyen rezzenéstelen arccal előadni. Ha tényleg máig nem érti, hogy mi volt a baj a kormányzásával, aminek a végére szitokszó lett a liberalizmus és a baloldaliság, ami csődbe juttatta az országot, ami megalapozott Orbán uralmának, akkor lehet, hogy maga tényleg nem több, mint Orbán hasznos hülyéje – fejtette ki.

Pottyondy bírálta a DK elnökét amiatt is, hogy a gyurcsányozás és a zsidózás között párhuzamot von, ez szerinte „olyan erkölcsi és intellektuális ürességről árulkodik, ami a beszámíthatóságát is kétségbe vonja”. – Ha ezt a dumát zsidózásos párhuzammal, a baloldali sajtóval szembeni rágalmakkal, az LMBTQ-emberek és jogok megtagadásával bármely nyugati baloldali párt elnöke megengedné magának, még egy sikeres EP választás után is fel kellene állnia  – vélte. Neki igazából csak egy kérése van Gyurcsányhoz, hogy ne nevezze magát baloldalinak. – Ön egy agresszív, toxikus hazudozó. Nem különb, mint a nemezise. Csak ő sokkal sikeresebb – tette hozzá.

Címkék: Gyurcsány Ferenc