Magyar Péter legnagyobb ellensége

Magyar Péter legnagyobb ellensége

Manfred Weber és Magyar Péter Budapesten 2024. június 14-én (Fotó: AFP via Europress/Kisbenedek Attila)

Akár felhőtlenül is örülhetett volna Magyar Péter a Tisza Párt kétségtelenül tekintélyt parancsoló, 30 százalékhoz közelítő országos listás eredményéhez. Ehelyett a választások diadalmas vasárnapja óta egyik hibát a másik után követi el. Apadni fog a Tisza? A frissen megválasztott európai parlamenti képviselő és pártjának tényleges vezetője nem tartotta szükségesnek, hogy a választásokat követően újabb, egyfajta köszönetnyilvánító és egyúttal tagtoborzó országjárást tartson. Ehelyett Magyar Péter egymás után keveredik konfliktusba, amely következtében inkább negatív hír- és véleménykörnyezet kezdi körülvenni őt – és nem csak a kormánysajtóban.

Kezdődött a választások másnapján azzal a médiatörténeti eseménnyel, hogy kivonult az ATV Egyenes beszéd című műsorának stúdiójából. Igaz, az elsőség nem őt illeti, hanem Pokorni Zoltán fideszes politikust, aki 2006 őszén Kálmán Olga akkori műsorvezető kérdéseit érezte annyira sérelmesnek és értelmetlennek, hogy levette a mikrofont, és távozott. Egy fideszes képviselő mesélte nekem évekkel később, hogy kommunikációs szakemberek a Fidesz-frakció tagjainak elrettentésül levetítették és elemezték Pokorni kivonulását, és hangsúlyosan óva intették őket hasonló cselekedettől. Érvük az volt, hogy a nézők számára meghátrálásnak tűnik az interjúalany idő előtti távozása. Hasonlót lehet mondani az újabb kivonulásra, mert az a látszat keletkezett, hogy Magyar Péternek nem volt további érve, és jobb híján sértődötten kivonult. Pedig ha csak annyit mond, hogy átveszi a piros dossziét, magával viszi, és kivizsgáltatja az ügyet, akkor akár meg is nyerhette volna a kommunikációs csatát.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap július 4-ig kapható 2024/26. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!