Magyar Péter kiviharzott az ATV stúdiójából

Magyar Péter kiviharzott az ATV stúdiójából

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter volt hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége, ám az élőben sugárzott beszélgetés igen rövidre, alig két percesre sikeredett, a Tisza Párt politikusa ugyanis röviddel a kezdés után távozott a stúdióból.

Rónai Egon egy szembesítéssel kezdte, hogy az elmúlt időszakban hány alkalommal hívták Magyart élő egyenes műsorba. Erről egy felsorolást is átadott a műsorvezető vendégének. E kezdés előzménye – ahogy azt Rónai kifejtette –, hogy a politikus azt állította több alkalommal is, hogy nem kap meghívást a csatornától, holott a mappában átnyújtott adatok alapján ez nem igaz.

Magyar Péter erre visszakérdezett, hogy van-e érdemi kérdés, majd a csatorna tulajdonosát, Németh Sándort emlegette. Rónai erre azt mondta, Németh Sándor nincs befolyással a műsorkészítésre és azt kérte Magyartól, hogy „fejezzük be ezt a kutyakomédiát". A politikus ezt követően távozott. 

Magyar Péter egyébként legutóbb alig néhány napja, június 7-én volt az esti főműsoridőben sugárzott adás vendége, amikor Szöllősi Györgyi kérdéseit kifogásolta és akkor is sérelmezte, hogy nem szerepelhet. Két héttel ezelőtt pedig az ATV Heti Napló című műsorában szenteltek közel háromnegyed órát Magyar Péternek. 

A történtekkel kapcsolatban Magyar Péter a Facebookon fejtette ki véleményét. Posztját változtatás nélkül – az elütésekkel és helyesírási hibákkal együtt – közöljük:

„A múlt héten történtek ellenére elfogadtam az ATV mai meghívását, mert azt jelezték, hogy a tegnapi politikai földindulásról és a következő lépésekről fog kérdezni a riporter. Sajnos nem ez törrént. A müsorvezető, nyilván Németh Sándor csatornatulajdonos, a HIT Gyülekezete vezetője és a Fidesz megbízható kiszolgálója (és fiának, aki a csatorna igazgatója) utasítására valótlanságokat állított, többek között arról, hogy engem hányszor hívtak meg az ATV-be. Pontosan tudom, hogy egy hónapig nem hívtak, mivel az összes sms megvan a telefonomban. Szégyellje magát, mind a Fidesz házitelevizíója, mind a műsorvezető, akinek fontosabb volt hazugságokkal védeni a védhetetlent, mint foglalkozni több, mint 1.340.000 szavazó tegnapi döntésével. Javaslom mindenkinek, hogy messze kerülje el az ATV propagandaműsorait. Ennél még a Hírtv is jobb, mert ott legalább nem hazudják azt, hogy függetlenek."

Frissítés:

Az ATV közleményt adott ki a beszélgetést követően, ők a következőt írták: „Magyar Péter az elmúlt hetekben többször is nyilvánosan azzal vádolta az ATV-t, hogy nem hívtuk a műsorainkba. Ma az Egyenes beszédben az ezt cáfoló bizonyítékokat tartalmazó dossziét adtuk át a Tisza Párt alelnökének. Sajnáljuk, hogy így reagált, ennek ellenére, ahogy eddig, ezentúl is várjuk a műsorainkban.”

A csatorna ismertette a Magyar Péternek átadott mappa tartalmát is.