Négymilliárd forintnyi pénzt ad a grúz focistáknak az ország leggazdagabb embere

Négymilliárd forintnyi pénzt ad a grúz focistáknak az ország leggazdagabb embere

A georgiai Georgesz Mikautadze büntetőből lő gólt a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Georgia-Portugália mérkőzése. (Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mesés jutalmat ajánlott fel a labdarúgó Európa-bajnoki nyolcaddöntőbe jutott válogatottnak Bidzina Ivanisvili, Grúzia leggazdagabb embere. A Grúziai Álom kormánypárt alapítója, aki egyben milliárdos üzletember, csütörtökön közölte, hogy 30 millió larit, azaz átszámítva 3,97 milliárd forintot oszt szét a játékosok között. A 68 éves Ivanisvili további 30 millió larit helyezett kilátásba arra az esetre, ha a csapat vasárnap legyőzi a nyolcaddöntőben Spanyolországot.

A története első Eb-jén részt vevő ország – amely az egyetlen újonc a németországi mezőnyben – szerdán nagy meglepetésre 2–0-ra legyőzte Portugáliát a csoportkör harmadik fordulójában, így az F jelű négyes harmadikjaként továbbjutott a kieséses szakaszba. A grúz szövetség az UEFA-tól a részvételért is nagyjából ekkora összeget kap.

Címkék: jutalom, foci, Grúzia