4,1 milliárdot kap a válogatott szerepléséért az MLSZ

4,1 milliárdot kap a válogatott szerepléséért az MLSZ

Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzés előtt a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 9,25 millió eurót kapott az Eb-re történő kijutásért, a skótok legyőzése pedig még egymillió eurót ért. Vagyis a teljes összeg 10,25 millió euró, ami a jelenlegi árfolyamon 4,1 milliárd forintot ér, ennyit utal majd át az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA – derül ki a Telex összesítéséből. Ennek az eredményességi bónusznak a harmadát megtarthatják a játékosok és a szakmai stáb, de ők nem ugyanúgy részesülnek belőle, hanem differenciáltan, az eredményes mérkőzéseken a játékperceket díjazzák. Ezt előzetesen tisztázták a játékosokkal, a németek is ezt a modellt követik.

Ha a magyar válogatott elérte volna a nyolcaddöntőt, akkor plusz 1,5 millió euró érkezett volna az UEFA-tól. A negyeddöntőért 2,5, az elődöntőért újabb négymillió jár. Az Európa-bajnok csapat egyébként 8 millió euróval gazdagodik, a vesztes a felével. A magyar válogatott nem jutott a 16 közé, a csoportjában harmadik helyen végzett két vereséggel és egy győzelemmel.

Címkék: foci, MLSZ, Eb, pénz