Balhé az Ötkertben: Magyar Péter szerint provokálták

Balhé az Ötkertben: Magyar Péter szerint provokálták

Magyar Péter az eredményváró estéjén (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kivezették egy belvárosi szórakozóhelyről csütörtök éjszaka Magyar Pétert. Ő úgy nyilatkozott: provokálták és emiatt kikapta egy férfi kezéből a telefonját. Az eset több részlete sem tisztázott teljesen, annyit viszont tudni, hogy a rendőrség garázdaság és rongálás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. 

Videót jelentetett meg pénteken a Ripost, amelyen – meglehetősen homályosan – az látható, hogy Magyar Pétert, a Tisza Párt alelnökét kivezetik a biztonsági őrök a Budapest V. kerületében található Ötkert nevű szórakozóhelyről. A pártvezető és európai parlamenti képviselő ellen feljelentést is tehetettek, mivel a rendőrség azt közölte: garázdaság és rongálás gyanúja miatt nyomoznak az Ötkertben történtek miatt.

Magyar Péter szerint egy „fizetett fideszes provokátor” eredt a nyomába. – A provokátor először a pult mellett állt, onnan kamerázott. Aztán közelebb jött, a fiatalok arcába kamerázott, vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt – írta. A Tisza Párt alelnökének beszámolója szerint hiába kérték az érintettet, hogy a telefonjából törölje azokat a felvételeket, amiknek az elkészítéséhez sok fiatal nem járult hozzá, vagy legalább hagyja abba a filmezést. – Miután a családomat és a gyerekeimet is a szájára vette, kikaptam a kezéből a telefont, aminek fizikai fenyegetés lett a következménye. Lökdösni kezdett, fizikailag fenyegetett engem és a velem szórakozókat. Több mint 30 percig követett az utcán, fiatal egyetemisták segítettek megakadályozni hogy nagyobb baj történjen. Ezúton is köszönöm a fiataloknak, hogy velem voltak. Amit a kormánypropaganda állít az esetről, abból egy szó sem igaz, sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek. Az egész esetről rendelkezésünkre állnak a videofelvételek – írta le a történteket.

Az Indexnek közben az eset két állítólagos tanúja nyilatkozott, név nélkül: egyikük azt állította, hogy Magyar Péter a tánctér szélén összeszólalkozott egy másik férfival, ezután a férfi ráfogott Magyar nyakára, és ekkor kezdődött a dulakodás. Ezután a biztonsági őrök arra a konklúzióra jutottak, hogy Magyar Péter kezdte a veszekedést, és felszólították, hogy távozzon, de nem akart menni, ezért kivezették. A másik Index által idézett személy szerint ezután az épület előtt Magyar biztonsági őrökkel is dulakodott. Magyar Péter a posztjában nem említ dulakodást.

A rendőrség a Telexnek azt írta: „A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A szükséges eljárási cselekmények folyamatban vannak, bővebb tájékoztatást a későbbiekben tudunk adni”. A Magyar Hang is megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy kiderüljön, pontosan mi is történt, de még nem kaptunk választ.

 

Címkék: Magyar Péter