Szivárogtatással gyanúsítják a mentőszakszervezet kirúgott vezetőjét

Szivárogtatással gyanúsítják a mentőszakszervezet kirúgott vezetőjét

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogszerűtlennek tartja az Országos Mentőszolgálattól való elbocsátását Lengyel Tibor – derült ki az RTL híradójából. Lengyel a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnökeként tevékenykedett, a munkahelyén pedig azzal gyanúsítják: ő szivárogtatott korábban a kereskedelmi csatornának. A híradó egy hónapja számolt be arról a trombózisos betegről, akihez három órán keresztül nem ért ki a mentő.

Lengyel úgy látja, szakszervezeti vezetőként jogi védelem illetné, ezért bírósághoz fordul. Az RTL híradójának azt nyilatkozta: a döntést indulatból, erőből és a jogszabályokat figyelmen kívül hagyva hozták meg. A mentőszolgálat szerint viszont Lengyel és egy másik elkövetett munkatárs követett el jogsértést, és az adatlap kiszivárogtatásával több törvényt is megszegtek.

Az elbocsátott szakszervezeti vezető tíz éve dolgozott a mentőknél. Előzőleg gépkocsivezető és technikus volt, miután viszont többször is beszélt a sajtónak a mentőszolgálat problémáiról, lefokozták raktárossá.