Bécsben tárgyal Orbán Viktor a tervezett EP-frakciójukról

Bécsben tárgyal Orbán Viktor a tervezett EP-frakciójukról

Orbán Viktor Brüsszelben (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bécsben folytat megbeszélését vasárnap délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök „az európai jobboldali pártok kapcsolatainak elmélyítése” céljából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő találkozik majd Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével.

Az már kiderült, hogy a jelenlegi EP-frakciókhoz vélhetően nem csatlakoznak a Fidesz képviselői, a szakértő szerint kudarcnak tekinthető hogy nem kerültek be a Meloni-féle Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportba. Most a magyar kormánypárt egy új képviselőcsoport megalapításával próbálkozik, ennek érdekében már egyeztetett Andrej Babis és Robert Fico pártjaival. A hírek szerint tömörülésbe várják a Jarosław Kaczynski vezette lengyel Jog és Igazságosság (PiS) pártot is.

Orbán Viktor erre utalt már egy reggeli Facebook-posztjában is, arról írt, hogy nekik, jobboldaliaknak továbbra is az a feladatuk, hogy érvényt szerezzenek az európai választók akaratának. – A választók akaratát eltorlaszoló paktum ellenére folytatni fogjuk az európai jobboldali pártok együttműködésének kiépítését. A jobboldali pártoknak erős európai parlamenti frakciókat kell létrehozniuk, majd ki kell építeniük az e képviselőcsoportok közötti együttműködést – írta.