Magyar Péter szerint a Tisza Párton kívüli ellenzék Duna néven egyesülve futna neki a 2026-os választásoknak

Magyar Péter szerint a Tisza Párton kívüli ellenzék Duna néven egyesülve futna neki a 2026-os választásoknak

Magyar Péter Hajdúszoboszlón, 2024. május 6-án. (Fotó: Kiss Brigi))

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Van egy szerveződés jelenleg Budapesten, ami Duna Egyesület vagy Duna Párt névre hallgat, és a Tiszával szemben határozza meg magát – mondta el a Telexnek Magyar Péter. Szerinte ez a magyarázata annak, hogy az ellenzék egy része megpróbál fogást találni rajtuk. Például ezért húzza elő Hadházy Ákos azokat a Diákhitel Központból származó szerződéseket, melyeket ő írt alá annak idején.

Ez a szerveződés Magyar Péter állítása szerint egyrészt a DK-ból áll, továbbá más párbeszédes, momentumos képviselőkből. A Tisza Párt vezetője úgy gondolja, ők azok, akik látják, hogy jelen formában nem fognak bejutni a parlamentbe a következő ciklusban, ezért zajlik közöttük egy kooperáció. Mint Magyar Péter megjegyezte: „Hadházytól Karácsony Gergelyen át, Csárditól Szabó Tímeán át, Hajnal Miklóson át mindenkit próbálnak összelapátolni.”

A politikus szerint a szerveződés célja az, hogy a DK és az új tömörülés zsarolni tudja őket, hogy az országgyűlési választásokon adjanak át nekik néhány egyéni kerületet. Magyar azonban leszögezte: ők ebbe nem fognak belemenni.

Lapunk megkereste Hadházy Ákost, hogy kommentálja a Tisza Párt vezetőjének kijelentéseit, ám ő azt felelte, hogy szeretne 10-ig elszámolni, mielőtt bármit nyilatkozik, nehogy indulatból reagáljon. Később pedig egy Facebook-posztban azt írta: „Magyar Péter képviselő úr olyan butaságot mondott ma rólam a Telex műsorában, hogy muszáj elszámolnom tízig – de lehet, hogy ezerig –, nehogy valami olyat írjak hirtelen felindulásomban, amit később megbánok.”

Címkék: Magyar Péter