Visszavonul a politikától Horváth Csaba

Visszavonul a politikától Horváth Csaba

Horváth Csaba (Fotó: Horváth Csaba / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szeptember utolsó napján véget ér az önkormányzati ciklus és ezzel én is lezárom több mint két évtizedes politikai pályafutásomat. Ahogy mondani szokás: ez egy fontos mérföldkő – erről írt Horváth Csaba, Zugló leváltott szocialista polgármestere hétfői közleményében. A politikust azt követően váltották le a kerületben, hogy a Momentum elindította ellene Rózsa Andrást, aki így nemcsak a szocialista kerületvezetőt, de a fideszes polgármesterjelöltet is  legyőzte. 

Horváth Csaba közleményében felidézte közéleti munkásságának fontosabb állomásait, hogy 2002-ben, alig 33 évesen választottak a II. kerület polgármesterévé, hogy volt Budapestért felelős kormánybiztos, illetve Zugló vezetője. – Az elmúlt 22 év minden pillanata nehéz volt, de a budapestiekért végzett munkám minden pillanatát szerettem. (...)  Aktív politikai pályafutásom a mai nappal véget ér, de a jövőben is maradok, ami mindig is voltam: a közélet iránt érdeklődő, konstruktív, kritikus és önkritikus budapesti polgár – tette hozzá.

Még idén augusztusban derült ki: több más szocialista politikus mellett Horváth Csaba ellen is vádat emeltek a zuglói és az újbudai parkolási rendszer és a BKV informatikai keretszerződésének ügyében korrupciós bűncselekmények miatt. Horváth akkor úgy fogalmazott, tiszta lelkiismerettel áll a bírósági eljárás elé.

Nem Horváth az egyetlen, akinek az új önkormányzati ciklus kezdetével véget ér politikai karrierje, a DK-s Bősz Anett volt főpolgármester-helyettes is bejelentette hétfőn a visszavonulását. 

Címkék: Horváth Csaba