Magyar Péter és Vitézy Dávid sem hagyta szó nélkül Karácsony Gergely interjúját

Magyar Péter és Vitézy Dávid sem hagyta szó nélkül Karácsony Gergely interjúját

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid (Forrás: Vitézy Dávid/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három hónapja lett volna egyeztetni, de ezt érdemben nem tette meg, panaszkodik és ragaszkodik a „Gyurcsány-kormányból hozott szövetségeseinek átmentéséhez” – ebben egyetértett Magyar Péter és Vitézy Dávid, amikor a főpolgármester reggeli interjújára reagáltak. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Karácsony Gergely a Telexnek adott interjújában arról beszélt, hogy a Tisza Pártnál „Vitézy Dávidba lettek hirtelen szerelmesek”, csak és kizárólag őt hajlandók megszavazni főpolgármester-helyettesnek. A főpolgármester azonban azt javasolta, hogy maradjon Kiss Ambrus az általános helyettese, Vitézy Dávid pedig foglalkozzon a városfejlesztéssel, „a város jól járna vele, csak ne legyen nála a kasszakulcs”. Ez a forgatókönyv azonban nem fog megvalósulni, ezért az alakuló ülésen nem is tesz rá javaslatot.

Magyar Péter szerint az, hogy „ki kibe lett szerelmes az utóbbi hetekben, az elég könnyen megállapítható, ha valaki meghallgatja a miniszterelnök és Karácsony Gergely egymásról adott nyilatkozatait, illetőleg ha követi a kettejük közös olimpiai álmait egy csőd szélén álló fővárosban és országban”. Az egész interjút hazugságoktól és önellentmondásoktól hemzsegőnek nevezte, kiemelve, hogy a főpolgármester mindig abban volt jó, hogy áldozati pózba helyezze magát. Állítása szerint Karácsony Gergely megzsarolta őt, hogy ha nem támogatják „a Gyurcsány-Bajnai kormány embereit, Kiss Ambrust és Tordai Csabát”, akkor inkább senkit nem jelöl helyettesnek. Ugyanígy, ha nem támogatják a szavazatunkkal, hogy a főváros vezetésében és cégeiben itt maradjanak a „régi gárda” kemény titánjai, akkor inkább költségvetést sem készít a fővárosban és hagy mindent összeomlani, amit aztán majd a Fidesszel közösen a Tisza Pártra próbálnak tolni. Hazugságnak tartja azt is, hogy a Tisza Párt képviselői ne vállalnának felelősséget, hiszen jelölnek két tanácsnokot, egyikük az esélyegyenlőségért és az akadálymentesítésért, a másikuk pedig a transzparenciáért, a szerződések átvilágításáért lenne felelős.

Vitézy Dávid is valótlanságokat és panaszokat említett az interjú kapcsán. Mint írta, az elmúlt hetekben nem kommentálta a főpolgármester-helyettességről szóló hírverést, „amit Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra közösen habosított”, mert úgy gondolta, a főpolgármester dolga eldönteni, hogy kivel és hogyan akar együtt dolgozni. Neki természetesen vannak feltételei, de egyik sem hatáskörökről szól, hanem a programomról: BKK-rendészetről, külső kerületekről, köztisztaságról, állatvédelemről és a sok más, a budapestieket érintő ügyről. A mostani interjú után azonban egyértelművé tette: nem jelentkezett főpolgármester-helyettesnek. Úgy látja, hogy a pártpolitikai csatatér logikája mentén a helyettesi tisztségre azonnal nemet kellene mondania, de ő nem így működik. – Engem valóban Budapest érdekel, és azért indultam a választáson, hogy meghaladjam a fővárost béklyóba kötő pártpolitikai csatatér logikáját – fogalmazott.