Kétezernél is többen csatlakoztak már tartalékosként a honvédséghez

Kétezernél is többen csatlakoztak már tartalékosként a honvédséghez

Területvédelmi tartalékosok lőkiképzése Sántoson (Fotó: MTI/Kacsúr Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sok ezren érdeklődtek, több ezren jelentkeztek, mostanra pedig meghaladta a kétezret azok száma, akik szerződést kötöttek és csatlakoztak a Magyar Honvédséghez a júniusban indult „Szeretem, megvédem!” elnevezésű területvédelmi tartalékos kampány keretében – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A honvédelmi miniszter szerint ilyen rövid idő alatt ennyi önkéntes még soha nem jelentkezett a haderőbe. – Magyarország nem behívót, hanem meghívót adott fiataljainak. Meghívót egy életre szóló küldetésre, egy olyan közösségbe, ahol az összetartozás, a közös felelősségvállalás és a bajtársiasság alapvető és elengedhetetlen – fogalmazott a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta azt is, hogy a területvédelmi tartalékos katonák békeidőben olyan kulcsfontosságú feladatok támogatásában is részt vesznek, mint a határvédelem vagy az árvízvédelem, bizonyították felkészültségüket a szeptemberi árvíz idején. Igaz, a gátakon dolgozó honvédek száma kapcsán a kormány részéről is egymásnak ellentmondó információk jelentek meg, Magyar Péter azt is hiányolta, hogy a tartalékosok csak kis számban vesznek részt a védekezésben.

A honvédelmi miniszter szerint területvédelmi tartalékosnak munka vagy tanulás mellett is lehet lenni, a tartalékosok szolgálatát anyagilag is megbecsülik, és folyamatosan várják az új jelentkezőket.