Indul a parlament

Indul a parlament

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án I(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kezdetét veszi az Országgyűlés őszi ülésszaka hétfőn. A szezonnyitó plenáris üléseken általában a miniszterelnök is felszólal napirend előtt, a reggeli órákban azonban még nem derült ki, hogy Orbán Viktor ezúttal él ezzel a lehetőséggel. Amennyiben igen, akkor attól függően, hogy milyen hosszan beszél, az ellenzéki pártok frakcióvezetői – vagy helyettesei – megszabott időkeretben reagálhatnak az elhangzottakra.

Az első ülésen leteszi a képviselői esküt a fideszes Hidvéghi Balázs, aki Győrffy Balázst váltja a parlamenti székben. Győrffy Balázs bejutott az Európai Parlamentbe, ezért mondott le az országgyűlési mandátumáról, igaz, miután kiderült, hogy megütött egy nőt, attól is búcsúznia kellett.

Az első ülésen, illetve a keddi folytatáson már tárgyalnak is a képviselők több javaslatot, elsősorban nemzetközi egyezményeket, de honvédelmi témájú indítványok is napirenden lesznek.